Zupančič osredotočen na slovenski pokal

  Peter Zupančič je lansko sezono, ko je prvo leto vozil med mlajšimi člani, imel nekoliko bolj okrnjen dirkaški program, ko pa je dirkal, ga je spremljalo veliko smole. Kot sam pravi, se je iz tega nekaj naučil in poln motivacije pričakuje začetek nove sezone. Za razliko od klubskih kolegov je ves čas treniral doma, saj je treninge usklajeval s študijem, vendar čuti, da zaradi tega ni bil nič prikrajšan. Še največja novost pri njemu je, da zdaj trenira pod vodstvom Gregorja Mikliča, sodelovanje ocenjuje kot pozitivno.

  »Treniram in hodim v šolo,« je uvodoma vsakdan opisal Zupančič, ki je bil v zadnjih tednih gost na najbolj priljubljeni slovenski spletni strani, namenjeni gorskem kolesarstvu, mtb.si, kjer je svetoval. »Aleš Boben mi je predlagal, z njim se dobro poznava. Rekel je, naj malo napišem. Pisal sem sproti, ko sem imel čas. To mi je kul, všeč,« se je na to ozrl najmlajši član Calcitove A ekipe.

  Priprave do zdaj so potekale po načrtih, pravi Zupančič: »Malo manj sem treniral v decembru in januarju zaradi faksa. Sicer poteka po planu. Na Obalo nisem šel zaradi faksa. Glede na vreme sem doma naredil vse kot oni na Debelem Rtiču. Nisem zaradi tega nič prikrajšan. V letošnji sezoni sodelujem z Mikijem. Delam po njegovem planu. Občutki so boljši kot lani. Moral pa bom odvoziti kakšno dirko, da vidim, če je temu res tako. Motivacije mi ne manjka. Komaj čakam, da vidim, kje sem, kako se lahko peljem, kaj se še da izboljšati. Pogrešam dirke, sonce, komaj že čakam.«

  V lanski sezoni po dolgem času ni bil član slovenske reprezentance, saj je manj dirkal in veliko časa posvetil študiji. V tej sezoni bo reprezentanco izbiral Urban Ferenčak, še pred leti član Calcit Bike Teama, ki pravi, da se bo vsak, ki bo želel v reprezentanco, moral dokazati na dirkah.

  »Po pravici povedano, mislim, da tudi če bi bil dovolj dober, bom težko hodil ven na dirke zaradi faksa. Dirke so vmes in med izpitnim obdobjem. Na svetovne pokale iti brez pik … Nima smisla izgubljati časa, zapravljati. Ne moreš narediti rezultata, če nimaš točk. Osredotočil se bom na slovenski pokal, upam, da se vse ’poklopi’. V drugi polovici sezone pa načrtujem mednarodne dirke, ko bom imel več časa,« razmišlja 19-letnik iz Kresniških Poljan.

  Foto: Frane Kranjec