Tekmovanja

  Calcit Bike Team je tekmovalni klub, kar pa ne pomeni, da so tekmovanja obvezna za člane kluba. Veseli smo vseh članov, ki jim vožnja izven urejenih poti pomeni užitek in sprostitev. Zato lahko obiskujejo treninge, ni pa obveza, da hodijo tudi na dirke Slovenskega pokala.

  Tekmovanj željni sodelujejo na dirkah Slovenskega pokala SloXcup, za kar potrebujejo tekmovalno licenco. Več o licenci glej razdelek Za člane kluba – licenca. Koledar dirk za tekoče leto in pravilnik tekmovanja so objavljeni na strani Sloxcup.com.

  Prijave na posamezno dirko opravi vsak tekmovalec sam (ali njegovi starši) na portalu Prijavim.se, kjer se je potrebno registrirati za pridobitev uporabniškega imena in gesla. Nato se v koledarju poišče izbrano dirko in se nanjo prijavi s pritiskom na gumb “prijava” ter se sledi navodilom.

  Prevoz na tekmovanje je možen s klubskim kombijem, ki ima prostora za 9 tekmovalcev. Prevoz je brezplačen in se koordinira pred vsako dirko posebej z vodjo odprave.

  Klub priporoča tudi obisk bližnjih dirk v tujini, kot npr.:

  – XCO Premantura Rocky Trail (Hrvaška, Premantura), konec marca/začetek aprila

  – Grazer Bike-Opening Stattegg (Avtrija, Stattegg), začetek maja

  – XCO Samobor (Hrvaška, Samobor), junija

  – dirke iz “Austria Youngsters Cup” v bližini (prizorišča se iz leta v leto menjajo)

  Vedno je pred obiskom dirk v lastni režiji priporočljiv posvet s trenerjem. Klub za dirke v režiji tekmovalcev ne krije stroškov prevoza in štartnin. 

  V primeru, da se dirke v tujini udeleži tekmovalec na predlog trenerja ali je dirka planirana za skupino tekmovalcev (ki so v primerni formi), klub povrne nastale stroške.