Predstavitev

    Korenine kamniškega gorskega kolesarstva segajo v leto 1994, ko je nastal predhodnik današnjega kluba Calcit Rock Shox. V KD Calcit Kamnik se je preimenoval leta 2001, ko sta se združila KD Kamnik in Calcit Rock Shox. Konec leta 2007 sta z mladimi začela delati Luka Žele in Mohor Vrhovnik, to pa je bila prelomnica za zdaj najuspešnejši slovenski klub v krosu. Vsako leto se je v klub vpisalo več mladih, dandanes pa pod budnim očesom izkušenih trenerjev in drugih sodelavcev vadi preko 70 otrok. Kolesarska šola je namenjena otrokom od 7. do 15. leta starosti. Treningi potekajo celo leto, ko nadebudni kolesarji spoznajo vse lepote vožnje po cesti in okoliških brezpotjih. Brez počitka so mladi kamniški kolesarji tudi pozimi, ko si treninge popestrijo z različnimi športi v telovadnici in hojo v hrib.

    V zadnjih sezonah je klub s komercialnim imenom Calcit Bike Team vzgojil številne slovenske reprezentante, bil med najboljšimi ekipami slovenskega pokala, že nekaj časa je aktiven tudi na mednarodni ravni.

    Šola nove člane sprejema v spomladanskem roku marca in aprila in v jesenskem roku avgusta in septembra. Za več informacij se obrnite na  info@calcit-bike.com.