Predstavitev

    Korenine kamniškega gorskega kolesarstva segajo v leto 1994, ko je nastal predhodnik današnjega kluba Calcit Rock Shox. V KD Calcit Kamnik se je preimenoval leta 2001, ko sta se združila KD Kamnik in Calcit Rock Shox. Organiziranost kluba, kakršno poznamo danes, se je pričela v letu 2007, ko so se v klubskem vodstvu odločili, da se bo resno in sistematično pričelo delo z mladimi športniki.

    Namen kolesarske šole kluba s komercialnim imenom Calcit Bike Team je, da mlade gorske kolesarje prek igre, druženja in predvsem zabave vodimo k razvoju v samostojne, disciplinirane in zadovoljne posameznike, ki se bodo z veseljem športno udejstvovali in se vozili s kolesom tudi kasneje, ko bodo starejši in bodo imeli svoje družine. V največje veselje nam je, ko naši bivši tekmovalci v klub vpišejo svoje otroke. Tako dobimo potrditev, da smo na pravi poti pri delu z mladimi.

    Ob podpori naših sponzorjev pa tistim, ki imajo interes, omogočamo, da se razvijejo v vrhunske športnike. Tako smo v klubu vzgojili že precej kolesarjev, ki so postali članski državni prvaki in redno dirkajo na dirkah najvišjega kakovostnega nivoja kot je svetovni pokal in svetovno prvenstvo. V preteklih letih smo imeli v klubu veliko število državnih prvakov in pokalnih zmagovalcev v vseh kategorijah, prav tako smo vrsto let najuspešnejši slovenski gorsko kolesarski klub v točkovanju Slovenskega pokala.