Skupine

    V tekmovalnem sistemu so otroci razdeljeni v skupine na 2 leti. Skupina U7 vsebuje otroke do 7 let. Skupina U9 vsebuje otroke od vključno 7 do 8 let. Skupina U11 otroke od vključno 9 do 10 let. Skupina U13 od vključno 11 do 12 let itd.

    Na tekmovanjih mora otrok tekmovati v svoji starostni skupini. Proge in dolžina dirke so prilagojene starostnim skupinam. Za več informacij glej pravilnik SloXcup za tekoče leto na strani Sloxcup.com.

    Na treningih so otroci praviloma razdeljeni glede na tehnično znanje obvladanja kolesa in ne glede na starost. Vsi začetniki, tudi tisti, ki so kondicijsko močnejši, praviloma začnejo s treningi v mlajši starostni skupini, saj se morajo naučiti osnov tehnik vožnje po neurejenih poteh in preko zaprek. Napredovanje v višje skupine je vedno možno po presoji trenerjev. Le tako lahko zagotovimo nemoteno, predvsem pa varno vadbo približno homogenih skupin tako po tehničnem znanju obvladanja kolesa, kot po kondicijskem stanju otroka. Napredovanje v višjo starostno skupino je možno, dokler otrok ne doseže svoje starostne skupine.

    Talentirani tekmovalci ostajajo znotraj svojih starostnih skupin. Politika kluba je, da preskakovanja starostnih skupin v višje skupine ni. Vsekakor pa dobijo primeren plan treninga.