Osolin v Kranjski Gori do zmage na državnem prvenstvu v spustu

    Na državnem prvenstvu v spustu z gorskimi kolesi v Kranjski Gori se je naslova slovenskega prvaka v kategoriji do 19 let v nedeljo razveselil Matej Osolin, njegov uspeh je z bronom dopolnil Maj Babačič.

    Gabriel Nosan je bil 9. med tekmovalci do 17 let, med 11. in 13. mestom so se zvrstili Tristan Petrušić, Aljaž Šav in Jernej Marolt.

    »Z trening vožnjo v Kranjski Gori sem začel 2 dni pred uradnimi treningi. Proga mi je bila zelo všeč, ker je imela veliko hitrih odsekov, skal in korenin. Progo, ki se šteje za naslov državnih prvakov, sem dobro naštudiral in sem imel že med treningi dober občutek. Kvalifikacije sem odpeljal z solidno vožnjo do 2. mesta. V finalu pa sem dodal malo več in je bilo dovolj za 1. mesto. S tekmo sem seveda zelo zadovoljen, saj sem postal državni prvak v svoji kategoriji in oblekel dres državnega prvaka. Tekmo sem zaključil tudi kot 3. med vsemi tekmovalci. Že pa se je treba pripravljati naprej za naslednjo slovensko dirko na Sorici in dirke evropskega pokala,« je povedal presrečni Osolin.

    »Kvalifikacije sem odvozil z rezervo in končal na 4. mestu. Finale sem odvozil, po večini, brez napak. Čeprav sem kvalifikacijsko vožnjo izboljšal za 4 sekunde, še vedno ni bilo dovolj za prvo mesto. Z rezultatom sem zadovoljen,« pa je sporočil Babačič.