Odlični nastopi Calcitovcev v dresu slovenske reprezentance

  ODLIČNI NASTOPI CALCITOVCEV V DRESU SLOVENSKE REPREZENTANCE

   

  Slovenska reprezentanca v gorskem kolesarstvu je na sobotni močni mednarodni dirki v Brnu na Češkem zabeležila nekaj zelo odmevnih rezultatov. Med člani reprezentance so bili tudi trije člani kamniškega Calcit Bike Teama, ki so se pokazali v izvrstni luči. Trije so namreč končali v prvi dvajseterici. Rok Naglič je v konkurenci člani elite zabeležil 14. mesto, mladinca Blaž Žle in Matic Kranjec Žagar sta bila 17. oziroma 19.

   

  Udeležba na članski dirki je bila izjemna. Zmagal je Brazilec Henrique Avancini, ki je drugi kolesar sveta na lestvici Mednarodne kolesarske zveze Uci. Na drugem mestu je končal Francoz Maxime Marotte, na tretjem pa Italijan Nadir Colledani. Poleg Nagliča, ki je zaostal slabih pet minut, je med člani dirkal še Mihael Štajnar, ki je bil 48.

   

  Žle je na 17. mestu zaostal štiri minute in 59 sekund, Kranjec Žagar pa 40 sekund več. Mladinska dirka je štela za Uci junior serijo.

   

  »Start iz tretje vrste je pomenil dober začetek, ki pa se je po 200 metrih skoraj končal, saj sem naredil napako in skoraj padel, ob tem pa izgubil veliko mest. V prvem krogu sem nekoliko izgubil. Nato pa sem s pomočjo navijačev odpeljal vrhunsko dirko in vsak krog vozil bolje. Super rezultat in dobra motivacija za svetovno prvenstvo, ki bo oktobra,« je sporočil Žle.

   

  »Startal sem iz tretje vrste in ne najbolje. Na začetku nisem mogel dati vse od sebe in sem ostal nekoliko zadaj. Na polovici kroga pa se je počutje izboljšalo in začel sem prehitevati. V naslednjih krogih sem prehitel kar nekaj kolesarjev, a počutje ni bilo najboljše. Za zadnja dva kroga mi je zmanjkalo energije, a sem dal vse od sebe. Z dirko sem srednje zadovoljen, saj bi lahko malo bolje startal in malo bolje razporedil moči,« pa je ocenil Kranjec Žagar.