Krajncu zmaga v Vodicah, tretje mesto za Peršetovo in Žleta

  Pet gorskih kolesarjev Calcit Bike Teama je v nedeljo dirkalo na mednarodni dirki UCI C.2 v hrvaških Vodicah. V zelo vročih razmerah, živo srebro se je ustavilo pri 36 stopinjah Celzija, je za najboljši dosežek poskrbel Gregor Krajnc, ki je zmagal med člani elite.

  S tretjim mestom med članimcami se je izkazala Tina Perše. Jure Belak je bil osmi med člani elite. Blaž Žle je končal na tretjem mestu v kategoriji do 17 let, v kateri je dirkal še Nejc Hribar, ki je s predrto pnevmatiko ostal brez boja za še višja mesta, na koncu je bil 12. 

  "Pa mi je uspelo zmagati na kategorizirani tekmi. Od starta sem šel z glavo, držal sem skupino petih kolesarjev, nato pa sem v tretjem krogu napadel in prednost povečeval vse do cilja. Končno se mi je poklopila cela tekma. Veselim se že naslednjega konca tedna in tekme v Gradcu in kasneje domače tekme v Kamniku," je bil zadovoljen Krajnc.

  "Dober start in vožnja v skupini  na petem do sedmem mestu, z malim zaostankom za vodilnimi. V tretjem krogu sem imel defekt na spustu, dvakrat sem počakal in reševal z bombico, potem pa v lov, ampak vseeno malo preveč prek sebe in v petem in šestem krogu sem dobil krče. Na koncu je bilo dovolj za osmo mesto," je razložil Belak.

  Še najmanj je bila zadovoljna Peršetova: "Z dirko nisem najbolj zadovoljna. Noge niso bile prave, nisem še navajena vročine. Malo treninga mi še manjka do Kamnika. Upam, da se forma še dvigne."

  "Na koncu sem zasedel tretje mesto, vendar to ni bil rezultat, ki sem si ga želel. Danes ni bil moj dan. Kljub temu, da mi je teren odgovarjal, noge niso bile prave. Čaka se na XC Kamnik, kjer upam, da bo rezultat boljši," je črto pod tekmo v Vodicah povedal Žle, Hribar pa je sporočil: "Startal sem dobro in sem bil cel prvi krog na četrtem mestu. Potem pa sem na začetku drugega kroga ujel in prehitel Žleta in prišel do tretjega mesta, potem pa sem dobil defekt in pol kroga pretekel ter izgubil veliko mest."