728 x 90

Z nestrpnostjo pričakujemo 25. XCO Kamnik

img

Prihodnjo nedeljo bo v Kamniku dirka v olimpijskem krosu za gorske kolesarje. Mednarodna dirka in dirka za slovenski pokal v organizaciji kamniškega Calcit Bike Teama se bo začela ob 9. uri in končala okrog 16. ure. Domačo dirko še posebej motivirani pričakujejo tekmovalci domačega kluba.

 

Jubilejni, 25. Kamniški kros, bo letos štel za točke slovenskega pokala SloXcup kot tudi za lestvico Mednarodne kolesarske zveze UCI (kategorija dirke UCI C.1 za kategorije elite, U23 in U19). Kamniški kros bo potekal po ustaljeni trasi s startom in ciljem na Glavnem trgu. Za kategorije od U7 do U13 bo pripravljen poligon, ob tem pa se bodo mladi upi pomerili tudi na dirki v dopoldanskem času. Tehnični poligon bo postavljen pri GSŠRM.

 

Prvi vrhunec dneva se bo začel ob 12. uri s starti v kategorijah ženske elite in U23 ter U19, U17, veterani in amaterji. Ob 14. uri se bodo na progo podali še moški elite in U23, U19 ter U17.

 

Predvidoma ob 16. uri bo podelitev nagrad najboljšim, še pred tem pa bodo ob 15.45 na svoj račun prišli najmlajši, ki so željni mini dirkanja. Tako kot vsako leto bomo namreč pripravili še dirko s poganjalčki, zato vabljeni v središče Kamnika z malimi gorskimi kolesarkami in kolesarji, ki bodo deležni navijanja in prav posebnih nagrad.

 

Pred enim od vrhuncem sezone za kamniški klub Calcit Bike Team in posebno dirko za Calcitovke in Calcitovce, so svoje želje z nami delili člani A ekipe Rok Naglič, Matic Kranjec Žagar in Ambrož Vovk ter Maruša Naglič, ki pridno nabira točke v ženski konkurenci.

 

Naglič ne želi napovedati rezultata, obljublja pa, da bo dal vse od sebe, saj je Kamniški kros tudi njegova domača dirka in je motivacija pred domačimi navijači še toliko večja. "Želim si, da bi bilo čim več navijačev, rezultata ne morem napovedati, si pa želim močno konkurenco samo tako je posledično rezultat lastno zadovoljstvo," si želi Rok.

 

»Forma se izboljšuje in upam, da bom imel na Kamniškem krosu dobre noge. Realen cilj za trenutno pripravljenost je uvrstitev med dobitnike UCI točk, kar pomeni med 15 najboljših. Sigurno pa mi bo lažje, če pridete navijati v čim večjem številu. Vzdušje in organizacija pa na Kamniškem krosu nikoli ne razočarata, tako da že komaj čakam dirko domačega kluba,« pravi Matic.

 

»Kamniškega krosa se veselim. Proga mi je všeč in jo zelo dobro poznam. Tudi v dežju mi je zabavna. Pričakujem, da bom v dobri formi in konkurenčen najboljšim,« je kratek in jedrnat Ambrož.

 

‘Domače dirke’ se vedno najbolj veselim. Kot vsako leto pričakujem veliko navijačev in močno konkurenco. Zase pa upam, da bo dober dan in hitre noge,« pa je zaključila Maruša.