728 x 90

Vse je nared za jubilejni 25. XCO Kamnik

img

V nedeljo bo Kamnik v znamenju gorskega kolesarstva, saj bo na sporedu jubilejni, 25. XCO Kamnik, dirka v olimpijskem krosu za točke Mednarodne zveze UCI C.1 in točke slovenskega pokala SloXcup. Proga je navkljub deževnem obdobju v zadnjih dneh dobro pripravljena, organizator, kamniški Calcit Bike Team, pa z nestrpnostjo pričakuje vrhunec sezone.

 

Jubilejni, 25. Kamniški kros, bo letos štel za točke slovenskega pokala SloXcup kot tudi za lestvico Mednarodne kolesarske zveze UCI (kategorija dirke UCI C.1 za kategorije elite, U23 in U19).

 

Kamniški kros bo potekal po ustaljeni trasi s startom in ciljem na Glavnem trgu. Za kategorije od U7 do U13 bo pripravljen tehnični poligon, ob tem pa se bodo mladi upi pomerili tudi na dirki v dopoldanskem času. Poligon bo postavljen pri GSŠRM.

 

Dirkanje se bo sicer začelo ob 9. uri in končalo okrog 16. ure. Prvi vrhunec dneva se bo začel ob 12. uri s starti v kategorijah ženske elite in U23 ter U19, U17, veterani in amaterji. Ob 14. uri se bodo na progo podali še moški elite in U23, U19 ter U17.

 

Predvidoma ob 16. uri bo podelitev nagrad najboljšim, še pred tem pa bodo ob 15.45 na svoj račun prišli najmlajši, ki so željni »mini« dirkanja. Tako kot vsako leto bomo namreč pripravili še dirko s poganjalčki, zato vabljeni v središče Kamnika z malimi gorskimi kolesarkami in kolesarji, ki bodo deležni navijanja in prav posebnih nagrad.

 

Zaradi 25. XCO Kamnik bo popolna zapora lokalne ceste LK 160831 Šutna - Glavni trg in javnih poti JP 660353 Prešernova, JP 660348 Samostanska ulica, JP 660375 Žale - Šlakarjeva pot in JP 660345 Kolodvorska ulica tako, kot prikazuje skica, med 6:00 in 17:00.

 

Prireditelj bo s svojo rediteljsko službo sproščal promet po potrebi, oziroma najmanj na vsakih 60 minut. V času prireditve bo urejen obvoz po Kolodvorski ulici in Frančiškanskem trgu ter Maistrovi ulici.

 

Ekipe, tekmovalci, spremljevalci in navijači naj uporabijo javne parkirne površine, ob tem pa naj upoštevajo morebitna navodila redarjev in uradnih oseb.

 

V klubu si želimo bučne podpore za vse tekmovalce, zato vabljeni ob progo. Ustvarimo skupaj vzdušje, ki si ga gorski kolesarji zaslužijo!

 

Več informacij:

Spletna stran kluba - https://calcit-bike.com/

Spletna stran dirke - http://xc-kamnik.calcit-bike.com/index.html

Facebook stran: https://www.facebook.com/calcitbike

Instagram stran: https://www.instagram.com/calcit_bike_team/