728 x 90

V Završnici 11-krat na stopničkah

img

Završnica je v nedeljo gostila drugo tekmo slovenskega pokala SloXcup za gorske kolesarje v olimpijskem krosu, ki je bila hkrati mednarodna. Člani Calcit Bike Teama so na njej zbrali 11 mest na zmagovalnih stopniljah.

Tina Perše je v dirki elite in U23 za ženske osvojila tretje mesto, pred njo sta končali zmagovalka Tanja Žakelj in drugouvrščena Rusinja Vera Medvedeva.

Pri članih je zmagal Madžar Andras Parti, najboljši Calcitovec je bil Boštjan Hribovšek na petem mestu. Tik za njim je ciljno črto prečkal Gregor Krajnc, Jure Belak je končal na devetem mestu. Ta trenutek najboljši Slovenec Rok Naglič bi se bržčas boril za najvišja mesta, a ga je v predzadnjem krogu ustavila strgana veriga in dirke je bilo zanj konec.

Anamarija Kosec je slavila med deklicami do 7 let. Jakob Krapež je bil najboljši med dečki do 9 let, Tajda Šoštarko med deklicami v isti starostni kategoriji. Maks Majnik je bil prvi med dečki do 11 let, Ana Inkret je med deklicami do 11 let osvojil tretje mesto. Hana Kranjec Žagar je bila spet prepričljivo najboljša med deklicami do 15 let. Blaž Žle je v kategoriji do 17 let končal na tretjem mestu.

Med veterani 1 je Uroš Mikelj končal na drugem mestu, Bojan Kemprl je bil drugi med veterani 3. Ana Podpečan je bila prva med veterankami, a ni imela na startu nobene tekmice.