728 x 90

Uspešno dirkanje v Srbiji, Belak do zmage na Braču

img

Minuli konec tedna so kamniški gorski kolesarji Calcit Bike Teama Rok Naglič, Gregor Krajnc in Boštjan Hribovšek zelo uspešno dirkali na mednarodni etapni dirki v Srbiji, kjer je bil tudi Rajko Novak, Jure Belak pa se je udeležil maratona na Braču in prikolesaril do zmage.

 

Naglič je etapno dirko končal na skupnem petem mestu, Krajnc na sedmem in Hribovšek na 14. Novak je slavil skupno zmago v kategoriji masters.

 

Po zadnji, četrti etapi je Naglič sporočil: "Od štarta sem napadel tako, kot najbolje znam. Prvi krog sem končal v vodilni skupini, nato zdrsnil nekoliko nazaj ter se boril do samega cilja. Dirka je bila res naporna, 9 krogov čistega blata te kar utrudi. Vendar na koncu vse poplačano, saj sem napredoval na skupno 5. mesto ter odnesel 70 novih UCI točk."

 

Krajnc je razložil: "Četrta etapa je bila zelo blatna, zato sem vedel, da se bom dobro znašel. Od štarta sem bil na 8 poziciji, katero sem tudi do konca obdržal. In v skupnem seštevku napredoval iz 1. mesta na skupno 7. mesto, kar pomeni kar 60 novih UCI točk."


 

"Že od samega štarta se nisem počutil najbolje. Danes enostavno ni bil moj dan, dirko sem zaključil na 14. mestu skupno,« pa je povedal Hribovšek.


 

Belak je na Braču zmagal na mednarodnem maratonu Bluesun Epic Croatia. "Start na Bolu na Braču in vreme, ki je obljubljalo tuš. Od starta sem narekoval tempo, noge so se super vrtele, zato sem tudi na prvi daljši klanec prevzel narekovanje tempa. Videl sem, da imajo konkurenti nekaj težav, zato sem nekajkrat skočil in videl odziv, potem pa se odpeljal in skoraj ves maraton prevozil sam. Pričakoval sem, da bi lahko Matevž Govekar in Miha Klemenčič priletela za mano, pa sem na daljših odprtih delih videl, da imam kar lepo prednost. Kasneje sem izvedel, da je imel Matevž vmes defekt. Vreme se nas je usmililo in nas samo na Vidovi Gori malo osvežilo,« je opisal Belak.