728 x 90

Trije Calcitovci dirkali na uvodnem svetovnem pokalu na Češkem

img

Nove Mesto na Moravskem na Češkem je minuli konec tedna gostilo prvo dirko za svetovni pokal v sezoni 2023 za gorske kolesarje v olimpijskem krosu. Na njem so dirkali trije naši tekmovalci Rok Naglič, Matic Kranjec Žagar in Ambrož Vovk.

Prvi od trojice je v soboto v konkurenci mladincev na svetovnem pokalu nastopil Vovk, ki je v predzadnjem krogu imel smolo s počeno gumo, na koncu pa se je moral s krogom manj zadovoljiti s 127. mestom.

»Dirka v Novem mestu na Moravskem je bila zame zagotovo najmočnejša do zdaj. Tehnična proga mi je bila zelo všeč in sem jo dobro osvojil. Žal na startu nisem bil najbolj spočit, ker sem pretiraval na ogledu proge. Po slabo odpeljanem startnem krogu, sem se ujel okrog 100. mesta. V predzadnjem krogu sem še prebil zadnjo gumo in končal s krogom manj na 128. mestu. Zelo sem veselim blatne dirke v Kamniku v nedeljo,« je po dirki povedal Vovk.

Matic Kranjec Žagar je dirkal v kategoriji mlajših članov in osvojil 107. mesto v krogu zmagovalca. Ogromno smole je imel Rok Naglič, ki je kmalu po startu dirke člani elite pristal na tleh, saj se je eden od tekmovalcev zaletel vanj od zadaj, sledil je grd padec in dirka se je zanj končala brez uvrstitve.

Foto: KZS