728 x 90

Stopničke za Ambroža in Ano v Kočevju

img

Del kamniških gorskih kolesarjev Calcit Bike Teama se je udeležil dirke slovenskega pokala v enduru, SloEnduro. V Kočevju sta si stopničke prikolesarila Ambrož Vovk in Ana Inkret s tretjim oziroma drugim mestom v U17.

 

Jaka Tominšek je bil 11. v kategoriji do 15 let, Ambrož Vovk tretji v U17, Maj Babačič peti in Jan Inkret 17. v isti starostni kategoriji. Ana Inkret je zasedla drugo mesto med tekmovalkami do 17 let. Miha Spruk je bil 13. v masters 1.

 

»Na treningu je padal dež, za tekmo pa je nehalo deževati, posijalo je sonce, takrat so razmere postale zanimive. Proga mi je bila všeč, pisana na kožo. Padec na vrhu prve etape me je stal stopničk. Pristal sem na petem mestu. Na tekmi sem užival,« je povedal Maj.

 

»Tekma je bila tehnično zahtevna. Po deževnem in hladnem treningu je tekma potekala bolje. Kljub temu je bila potrebna koncentracija in na določenih delih veliko zbranosti. Privozila sem si drugo mesto, s katerim sem zelo zadovoljna,« so bile Anine misli.

»Proga je bila mokra in spolzka. Na ogledu še nisem bil suveren. Do tekme se je proga že rahlo posušila in sem lahko malo bolj spustil. S svojo vožnjo nisem najbolj zadovoljen, ker sem naredil kar nekaj napak. Na koncu sem zasedel 3. mesto, kar je lep rezultat za mojo prvo letošnjo enduro tekmo. Vesel sem, da smo Calcitovci prisotni tudi na enduro tekmah,« je sklenil Ambrož.