728 x 90

Šest Calcitovcev med prejemniki priznanj za najboljše športnike Kamnika

img

Zavod za turizem in šport Kamnik v sodelovanju z Občino Kamnik in Zavodom za kulturo Kamnik je v torek, 27. februarja 2024, v Domu kulture Kamnik na tradicionalni prireditvi podelil priznanja najboljšim športnikom, športnim ekipam in športnim delavcem v letu 2023. Med prejemniki so bili tudi člani kamniškega gorsko kolesarskega kluba Calcit Bike Team, in sicer Tajda Šoštarko in Maks Majnik (dečki in deklice do 15 let), Jaka Tominšek in Matej Osolin (kadeti do 17 let), Maj Babačič (mladinci do 19 let) ter Rok Naglič (člani).

Tajda Šoštarko je talentirana mlada tekmovalka. Na vseh tekmah slovenskega pokala je zmagala, vključno z državnim prvenstvom, in osvojila prvo mesto v skupnem seštevku. Udeležila se je evropskega prvenstva mladih in odlično zastopala slovenske barve.

Maks Majnik se redno udeležuje tako gorskokolesarskih kot cestnih tekem in vsako leto lepo napreduje. Zmagal je na eni od tekem za slovenski pokal in v skupnem seštevku zasedel drugo mesto. Z udeležbo na evropskem prvenstvu mladih je nabral pomembne izkušnje za prihodnost.

Jaka Tominšek je kategoriziran športnik mladinskega razreda. Zasedel je skupno drugo mesto v slovenskem pokalu od 43 tekmovalcev. Prav tako je aktualni državni prvak v kratkem krosu.

Matej Osolin tekmuje v disciplinah spust in enduro. Redno se je udeleževal tekem slovenskega pokala in osvojil skupno drugo mesto. Na državnem prvenstvu v spustu je bil tretji.

Maj Babačič je aktualni mladinski državni prvak v spustu. Prav tako je zmagovalec skupnega seštevka slovenskega pokala v kategoriji starejših mladincev do 19 let. Preizkusil se je tudi na tekmi svetovne serije v Italiji.

Rok Naglič je aktualni absolutni državni prvak v disciplini XCO in kratek kros.Udeležuje se tekem svetovne serije, kjer iz leta v leto napreduje.

Foto: Frane Kranjec