728 x 90

Rok in Maruša Naglič za konec sezone dirkala v Grčiji

img

Gorska kolesarja kamniškega Calcit Bike Teama Rok in Maruša Naglič sta v dresu slovenske reprezentance med med 6. in 23. oktobrom v Grčiji udeležila več mednarodnih dirk z močno udeležbo. Rezultati niso bili v ospredju, a sta se domov vrnila polna motivacije za naslednjo sezono.

 

Sparta je namreč v tem obdobju gostila štiri dirke, zatem Salamina še šest, udeležba pa je bila podobna tistim v svetovnem pokalu, predvsem zadnja, ki je na start privabila kopico izvrstnih gorskih kolesarjev v olimpijskem krosu.

 

Rok je najboljši rezultat vpisal že drugi dirkaški dan, ko je bil 14. in nato dva dni kasneje 19. Maruša je bila najvišje uvodni dan, na 12. mestu. Zadnjo, najtežjo dirko sta končala Rok na 27. in Maruša na 26. mestu.

 

»Kar se tiče mene, nisem vedel, kaj pričakovati. Težko je biti visoko motiviran na koncu sezone, ampak mi je uspelo od vseh dirk odvoziti 2 res dobri, kjer sem si dokazal, da mi do najboljših res ne manjka veliko in je motivacija za naprej zelo velika,« je črto pod dirkanje v Grčiji potegnil Rok.

 

O nastopih svoje partnerke pa je povedal: »Maruša v tem športu ni tako dolgo in so bile te dirke na koncu sezone zanjo en velik zalogaj po že tako dolgi sezoni. Vendar se zaveda, da lahko samo tako napreduje iz leta v leto. Na dirki so bile sama hitra dekleta iz svetovnih pokalov, kar pa je tudi zelo dobro, saj se lahko veliko naučiš za naprej.«