728 x 90

Pomembne informacije za 25. XCO Kamnik

img

25. XCO Kamnik za gorske kolesarje v olimpijskem krosu se nezadržno bliža. V nedeljo, 21. maja 2023, bo start in cilj tradicionalno v središču Kamnika na Glavnem trgu, tekmovalke in tekmovalci se bodo borili v mednarodni in slovenski konkurenci.

 

Jubilejni, 25. Kamniški kros, bo letos štel za točke slovenskega pokala SloXcup kot tudi za lestvico Mednarodne kolesarske zveze UCI (kategorija dirke UCI C.1).

 

Kamniški kros bo potekal po ustaljeni trasi - po starem mestnem jedru, čez Žale in Zaprice. Najmlajši kategoriji do 7 in 9 let bosta dirkali le v središču Kamnika.

 

Za kategorije od U7 do U13 bo pripravljen poligon, ob tem pa se bodo mladi upi pomerili tudi na dirki v dopoldanskem času. Tehnični poligon bo postavljen pri GSŠRM. Vaje na poligonu bo določila komisija.

 

Prvi vrhunec dneva se bo začel ob 12. uri s starti v kategorijah ženske elite in U23 ter U19, U17, veterani in amaterji. Ob 14. uri se bodo na progo podali še moški elite in U23, U19 ter U17.

 

Predvidoma ob 16. uri bo podelitev nagrad najboljšim, še pred tem pa bodo na svoj račun prišli najmlajši, ki so željni mini dirkanja. Tako kot vsako leto bomo namreč pripravili še dirko s poganjalčki, zato vabljeni v središče Kamnika z malimi gorskimi kolesarkami in kolesarji, ki bodo deležni navijanja in prav posebnih nagrad.

 

Lanski 24. Kamniški kros je minil v rekordni udeležbi skoraj 350 tekmovalcev iz 77 ekip iz 13 držav, tudi nam oddaljene Nove Zelandije, Avstralije ter Mehike. Želja organizatorjev je, da se tudi letošnje dirke udeleži toliko tekmovalcev. Število prijavljenih in imena lahko sledite na spletni strani www.prijavim.se, preko katere je tudi mogoča prijava na dirko. Predprijave in plačila so možna do petka, 18. maja 2023, do 23.59. Prijave na dan tekmovanja na bodo možna.

 

Zaradi dirke bodo za varnost tekmovalk in tekmovalcev zapore cest, podrobneje jih bomo objavili na spletni strani www.calcit-bike.com oziroma na družbenih omrežjih Facebook in Instagram. Rezervacij parkirnih prostorov ni, na voljo so brezplačne javne parkirne površine. Vse meščane, tekmovalce, njihove spremljevalce in navijače že zdaj vljudno prosimo, da se držijo navodil redarjev.

 

V klubu si želimo bučne podpore za vse tekmovalce, zato vabljeni ob progo. Ustvarimo skupaj vzdušje, ki si ga gorski kolesarji zaslužijo!

 

Več informacij:

Spletna stran kluba - https://calcit-bike.com/

Razpis - https://prijavim.se/uploads/razpisi/4622_invitation.pdf

Spletna stran dirke - http://xc-kamnik.calcit-bike.com/index.html

Facebook stran: https://www.facebook.com/calcitbike

Instagram stran: https://www.instagram.com/calcit_bike_team/