728 x 90

Po poletnem premoru na Gorjancih zmaga Osolina, Inkretova druga

img

Po poletnem premoru v seriji SloEnduro se je sezona nadaljevala z dirko na Gorjancih, kjer se je mudila tudi osemčlanska ekipa kamniškega Calcit Bike Teama. Z zmago se je izkazal Matej Osolin, Ana Inkret je bila druga.

Matej Osolin je sicer zmagal na dirki kategorije do 17 let, Tristan Petrušič je bil 47. Ana Inkret je drugo mesto zabeležila v konkurenci do 17 let. V kategoriji do 15 let smo imeli štiri tekmovalce. Gabriel Nosan je bil 9., Miha Mihelič 18., Žan Rojc 24. in Aljaž Šav 26. Miha Spruk je bil 10. v master 1.

»Ta vikend sem se udeležil tekme na Gorjancih. Na treningu mi proga ni bila všeč, saj je imela veliko zaprtih ovinkov, a ko se je začela dirka sem na progo pogledal drugače. Izziv sem sprejel, odpeljal brez padca in se pripeljal na 1. mesto. Kljub temu, da nisem imel visokih pričakovanj, mi tekma ostaja v zelo lepem spominu, saj predstavlja moj najboljši rezultat,« je bil presrečen Matej.

»Tekma mi ni bila preveč všeč. Proge so bolj spominjale na olimpijski kros kot enduro. Z glavo nisem bila najbolj pri stvari, kar se je videlo tudi na časih posameznih etap. Odvozila sem brez padcev. Zelo sem vesela tudi z uvrstitvijo naših fantov in zmago Mateja,« pa je dejala Ana.

SloEnduro Gorjanci je bila šesta dirka serije v tej sezoni, do konca je le še finalna, ki bo 30. septembra in 1. oktobra v Grožnjanu na Hrvaškem.