728 x 90

Odlični nastopi na vzponu na Blegoš

img

Blaž Žle je bil tretji v kategoriji moški do 30 let, za najhitrejšim Matejem Drinovcem je zaostal 2:27 minute. Gal Pavlič je končal tik za njim, Anže Dolenšek je bil osmi, Ambrož Vovk 10., Nal Auer 11., Vid Brezar 12. in Luka Tavčar 14. Žle in Pavlič sta bila prvi in drugi med mladinci, Tavčar tretji med člani A.

 

V kategoriji moški od 31 do 40 let je bil najboljši Boštjan Hribovšek, ki je prvega zasledovalca za seboj pustil tri minute in 33 sekund.

 

Pri moških od 41 do 50 let je Aljoša Martinjaš vpisal 12. čas, v kategoriji moški od 51 do 60 let pa je Bojan Kemperl osvojil tretje mesto.

 

»Ena mojih najljubših dirk v sezoni. Enostavno sta vzdušje in občutek na dirki fenomenalna. Start iz Hotavelj proti vrhu Blegoša. Začel sem ga popolnoma v svojem tempu in tako nadaljeval dirko. Najzanimivejše se je začelo v zadnjih 4 km dirke, ko se teren malo poravna. Tam sem priključil nazaj najboljše in jim sledil. Potem je v skupini sledilo kar nekaj napadov in poizkusov, da bi se odpeljali naprej. Nekako sem računal na zadnji klanec, da mi bo uspelo in da bom zdržal visok tempo do vrha. To sem tudi storil, napadel na zadnji klanec, kolikor je bilo pač še v nogah. Poklopilo se je in končal sem na skupno 4. mestu. V kategoriji pa sem osvojil zlato. Vesel sem in težko pričakujem naslednje dirke,« je bil zadovoljen Žle.

 

»S tekmo sem zadovoljen, dal sem svoj maksimum od sebe kot vedno. Vzponi niso ravno moja bleščeča disciplina, vendar se trudim odpeljati na najboljši način.  Vreme je glede na napoved super zdržalo brez dežja, organizatorji pa so se super potrudili za vse s hrano, pijačo in seveda lepimi nagradami za vse tekmovalce. Verjamem, da se bom v prihodnjih letih še udeležil tekmovanja na Blegoš,« pa je komentiral Hribovšek.