728 x 90

Naglič izvrsten peti v Kočevju

img

Prvo junijsko nedeljo so se gorski kolesarji zbrali v Kočevju na mednarodni dirki UCI C.1 v olimpijskem krosu. V moški članski konkurenci je kot najboljši Slovenec končal Rok Naglič, član kamniškega Calcit Bike Teama je bil peti. Dirko je začel izvrstno, se vozil na drugem mestu, na koncu pa zasedel peto mesto, odličen pa je njegov zaostanek za zmagovalcem, Italijanom Luco Braidotom – eno minuto in 41 sekund. V konkurenci mlajših članov je bil Naglič prvi.

 

»Startal sem res na polno. Bil sem tudi na drugi poziciji, a sem se zavedal, da bom tak ritem težko zadržal do konca dirke. V prvem krogu mi je bila pomembna samo pozicija, da nisem padel v gnečo, v čep. Potem sem imel težave, ki me pestijo že nekaj časa in jih še nisem uspel odpraviti. Nato sem se podal nazaj v borbo in sem se boril do zadnjega kroga, z vsemi močmi. Moj moto je namreč: ’Daj vse od sebe, da boš po dirki zadovoljen’,« je povedal Naglič.

 

Med deseterico v članski konkurenci je končal še Gregor Krajnc, ki je bil deveti. »Sem kar zadovoljen. Čeprav sem pridobival, sem imel na koncu dva pred sabo. Če bi bil še kak krog, bi bil še kako mesto višje. S startom nisem najbolj zadovoljen. Ostal sem malo v gneči, potem pa sem lepo napredoval. Pred startom sem odvozil en krog, pa sem imel nekaj težav na skalah, tako da sem jih potem z rezervo odvozil, drugače pa mi je bila proga všeč,« je razložil Krajnc.

 

Boštjan Hribovšek je bil 11., Luka Tavčar 18., Peter Zupančič 24. in Jure Belak 25.

 

V ženski članski konkurenci je Calcitovka Tina Perše končala na četrtem mestu, pred njo so bile Ukrajinka Jana Belomojna, Tanja Žakelj in Blaža Pintarič.

 

Člani Calcit Bike Teama so bili odlični tudi v preostalih konkurencah. V kategoriji do 7 let je slavila Anamarija Kosec, v konkurenci do 9 let pa Jakob Krapež in Tajda Šoštarko. Med dečki do 11 let je bil drugi Maks Majnik, tretji Jaka Tominšek, med deklicami v isti starostni kategoriji je tretje mesto zasedla Ana Inkret. Med deklicami do 15 let je Hana Kranjec Žagar osvojila drugo mesto, boljša od nje je bila le Avstrijka Helene Reinbacher.

 

V kategoriji do 17 let je na drugem mestu končal Blaž Žle in na tretjem Matic Kranjec Žagar

 

V kategoriji veterani 1 je bil drugi Uroš Mikelj, med veterani 3 je na drugem mestu končal Bojan Kemperl, na tretjem pa Janez Vovk. Med veterankami se je zmage veselila Ana Podpečan.