728 x 90

Na spustu na Pohorju drugo in tretje mesto Osolina in Nosana

img

Minuli konec tedna se je na Mariborskem Pohorju končala sezona slovenskega pokala v spustu z gorskimi kolesi, imenovana 20chocolate Downhill Cup. Za veselje v spustaški ekipi kamniškega Calcit Bike Teama sta z drugim in tretjim mestom poskrbela Matej Osolin in Gabriel Nosan.

Matej Osolin je bil drugi med mlajšimi mladinci. Gabriel Nosan pa tretji v kategoriji do 15 let.

Maj Babačič je osvojil četrto mesto med mladinci, Ambrož Vovk šesto. Ana Inkret je bila četrta v ženski konkurenci. Miha Mihelič je končal na 15. mestu v U15. Aljaž Šav ni startal.

»To je bila zadnja dirka sezone. Proga mi je bila všeč. Imel sem smolo z uničeno gonilko, ampak smo za silo uredili in je zdržala obe vožnji. Z rezultatom sem glede na težave zadovoljen,« je povedal Osolin.

»Na Pohorju se je odvijala zadnja tekma za slovenski pokal v letošnji sezoni in moja prva po poškodbi. Proga je bila zelo suha in prašna. Bila mi je všeč. Po poškodbi nisem uspel dovolj trenirati, kar se mi je poznalo pri rezultatu. Končal sem na 4. mestu, premoč sem moral priznati dvema zelo močnima avstrijskima tekmovalcema in domačinu,« je povedal Maj Babačič.

»Tekma je bila zahtevna, z glavo si moral biti na progi in dobro slediti. Rezultat je bil soliden. Proga mi je bila všeč,« je pokomentirala Inkretova. »Za konec sezone sem se šel preizkusit na tekmo v spustu na Pohorje. Tekmoval sem z enduro kolesom, s ciljem, da okrepim svoje tehnično znanje. Po dolgem času sem vozil flat pedala, ki so me prisilila v boljšo tehniko vožnje. Z rezultatom sem zadovoljen, ker sem bil presenetljivo konkurenčen tekmovalcem z DH kolesi. Bila je zelo zabavna izkušnja,« pa je dejal Vovk, ki sicer večino sezone preživi na dirkah v krosu.

Vsi rezultati: https://sloveniadownhillcup.si/wp-content/uploads/2023/10/231008_KendaDHPohorje_Results-final.pdf