728 x 90

Konec tedna na Hrvaškem prinesel Calcitu precej zadovoljstva

img

Minuli vikend so se tekmovalci kamniškega Calcit Bike Teama podali na dirki na Hrvaško, v Metković na dirko v olimpijskem krosu, na Sljeme pa v spustu. Rok Naglič in Matic Kranjec Žagar sta se v Metkoviću na mednarodni dirki UCI C.1 izkazala s petim in osmim mestom. Sljeme pa je gostilo dirko slovenskega pokala v spustu, kjer sta bila druga Gabriel Nosan in Ana Inkret, tretji je bil Aljaž Šav.

Dirko v moški elite kategoriji v krosu je zmagal Italijan Emanuele Huez pred Poljakom Filipom Helto in Ircem Christopherjem Dawsonom. Naglič je na petem mestu za četrtim Čehom Filipom Lepko zaostal vsega šest sekund, za tretjim mestom pa minuto in 52 sekund. Za peto mesto je za lestvico Mednarodne kolesarske zveze UCI pridobil novih 20 točk. Kranjec Žagar je ciljno črto prečkal dve minuti in 23 sekund za klubskim kolegom, pridobil je 14 novih točk.

»Proga je bila zelo zahtevna, veliko tehničnih odsekov, kamenja, možnosti za defekt. Včeraj sem se počutil vrhunsko. Pričakoval sem, da se bom boril za top 3. Prvi krog sem odpeljal zelo dobro, nisem se počutil, da bi ostal v top 3. Imel sem malo težav. Uspel sem ohraniti 5. mesto, s čimer sem tudi zadovoljen, saj gre sezona proti koncu. Glede na vse letošnje rezultate je bil tudi ta kar dober,« je ocenil Naglič.

»Proga je bila tehnično zelo zahtevna in spolzka, z veliko ostrimi skalami. Z Rokom sva se odločila, da bova peljala z glavo in ne na glavo, ker je bilo pomembno, da si dirko odpeljal brez defekta. Vozil sem se v redu. Vsak krog sem pridobival mesta. Na koncu sem zaključil na 8. mestu, nisem naredil velikih napak med dirko in sem zato kar zadovoljen,« pa je bil komentar Kranjec Žagarja.

Na dirki do 15 let na Sljemenu sta bila Gabriel Nosan in Aljaž Šav drugi in tretji. Druga je bila tudi Ana Inkret med ženskami. Miha Spruk je dirko master končal na 6. mestu, prav tako 6. je bil Matej Osolin med tekmovalci do 17 let.

»Dosegli smo solidne rezultate, kakor smo pričakovali. Bilo je zelo blatno in spolzko, hkrati je padal dež in bilo je zelo mrzlo,« je dejal Nosan, Šav pa je dodal: »Tekma na Sljemenu je bila v blatu tako kot lani, z rezultatom sem zelo zadovoljen glede na to, da so bile to moje prve stopničke. Na tekmi sem užival.«

»V soboto sem naredil dober trening, potem pa se mi je uničilo kolo. Za tekmo so mi kolo posodili. Na kvalifikacijah sem bil prvi. Tekmo pa sem z veliko tehničnimi težavami zaključil s šestim mestom. S tekmo zaradi težav nisem zadovoljen,« je razložil Osolin.

»Tekma je bila zelo zahtevna. Proga je bila zelo nepredvidljiva, ker nisi vedel, kje boš padel. V kvalifikacijah mi ni šlo najbolje, imela sem 2 huda padca. Ampak sem se probala ponovno zbrati in začeti znova.  Uspelo mi je. Z rezultatom sem zelo zadovoljna, še posebej, ker tekmujem z nekaj leti starejšimi dekleti. Vesela sem za moje klubske kolege.  Škoda, ker je imel Matej probleme z kolesom in ker Maja tokrat zaradi poškodbe ni bilo,« pa je povedala Inkretova.

Vsi rezultati XC Metković: https://mtbdata.com/comp/uci-xco-predolac-neretva-bike-weekend-24-sep-2023-metkovi/men-elite-cross-country-olympic

Vsi rezultati DH Sljeme: https://sloveniadownhillcup.si/wp-content/uploads/2023/09/230924_DHSljeme_Results-Final.pdf