728 x 90

Kamniški gorski kolesarji na Debelem rtiču uživali na pripravah

img

Kamniški gorski kolesarji Calcit Bike Teama so čas šolskih zimskih počitnic kot vsako leto izkoristili za tradicionalne priprave na Debelem rtiču. Domov so se vrnili zelo zadovoljni, saj so dobro trenirali, se zabavali in povezali, kar je v dolgi sezoni še kako pomembno.

 

Kot je zapisal eden od trenerjev Nejc Hribar, so vse selekcije pod budnim očesom trenerjev pet dni trenirale in se tudi zabavale.

 

»Tudi letos smo se člani in članice Calcit bike teama v začetku zimskih počitnic odpravili na tradicionalne priprave na Debeli rtič, enega najbolj neokrnjenih delov slovenske morske obale, ki nudi miren kraj za otroške igre in dejavnosti, prav tako pa je odlično izhodišče za kolesarske treninge. Prisotnih je bilo več kot 40 tekmovalk in tekmovalcev vseh starostnih kategorij, od mlajših upov, polnih energije, do izkušenih članov, kar je pripravam dodalo mladostniški pridih, modrost ter medgeneracijsko izmenjavo znanj in izkušenj.

 

Dnevni programi so zajemali jutranjo vadbo ob morju, kjer smo utrdili znanje gibalnih vaj in poskrbeli za lep začetek dneva. Glavni del so bili kolesarski treningi, ki so tekmovalcem omogočali izboljšanje tako gorskih kot tudi cestnih tehničnih veščin, kolesarskega bontona in kondicijske pripravljenosti za bližajoče se dirke. Poleg treninga na kolesu smo v popoldanskih urah trenirali vaje tehničnega poligona in izvedli delavnico pravilnega čiščenja koles, za zabavo pa je poskrbelo kopanje na bazenu in lovljenje rakovic v zalivu. V večernih urah smo se skupaj v dvorani nasmejali ob družabnih igrah, kar je povezalo člane kluba in ustvarilo prijetno vzdušje.

 

Opravili smo tradicionalno testiranje na Beli Križ in Šmarje, ki je pokazalo zimsko pripravljenost tekmovalcev pred prvimi dirkami v marcu, nekateri trenerji pa so priložnost izkoristili za testiranje, ali kakšen učenec že prekaša učitelja.

 

Zaključek priprav je zaznamoval krst novih članov, ki so se v ekipo hitro in dobro vključili, ob tej priložnosti pa je vse člane nagovoril tudi predsednik kluba Ciril Grkman, ki je vesel ponovne množične udeležitve priprav, trdega dela ter prizadevanja vseh članov kluba, vsem tekmovalcem pa želi sezono, zaznamovano z uspešnimi kolesarskimi dosežki in obilo dobre volje.

 

Tako so tudi letošnje kolesarske priprave postale nepozabna izkušnja za vse udeležence, v teh petih dneh so izboljšali kondicijsko in tehnično pripravljenost, pridobili nove izkušnje, ki jim bodo koristile v prihodnje, in sklenili nova prijateljstva,« je pojasnil Hribar, ki je tudi sam dirkal za Calcit Bike Team.