728 x 90

Izjave po 22. kamniškem krosu

img

Eva Lechner, zmagovalka ženske elite dirke: "Všeč so mi blatne proge, kljub temu pa je bila večina proge vozna. Proti koncu je bilo sicer težje. Je pa proga zelo tehnična, z veliko spusta in prijetnimi krajšimi vzponi. Proti koncu je bilo sicer več teka, tekmujem pa tudi v ciklokrosu, kar je na taki progi prednost."

Luca Braidot, zmagovalec moške elite dirke: "Take proge mi ustrezajo. V blatu ni bilo lahko, ampak sem vesel, da sem jo odlično odpeljal. Prvi krog sva se vozila skupaj z Nadirjem, ki pa je v drugem krogu na spustu padel in sem ga prehitel. Potem sem ohranil tempo in iz sebe iztisnil najboljše. Tu sem dirkal dve leti nazaj, ko je bila proga drugačna in moram reči, da mi je ta bolj všeč."

Rok Naglič, Calcit Bike Team, 7. mesto na moški elite dirki: "Pred samo dirko sem imel kar nekaj težav. Od dirke si še nekaj dni nazaj nisem veliko obetal. Ampak sem se sestavil, počutje je bilo boljše. Prišel sem motiviran. Vedel sem, da bo težko, ker so prišli Italijani, ki so eni najboljših v svetovnem pokalu. Startal sem z rezervo. Šel sem iz kroga v krog po najboljših močeh. Veliko je bilo treba preteči. Prednost so imeli tisti, ki se res dobro peljejo v blatu. Tu bo še treba malo trenirati, da bom še bolj konkurenčen. Ob progi je bilo vrhunsko vzdušje. Vsakič, ko sem se peljal mimo navijačev, sem dobil brzino več in sem se potrudil in šel na polno, da so še oni imeli nekaj od tega."

Gregor Krajnc, Calcit Bike Team, 9. mesto na moški elite dirki: »Prvi vzpon mi je odlično uspel, vozil sem na četrti poziciji.  Potem pa se na prvem spustu nisem znašel najbolje in sem padel. Zgubil sem nekaj mest, padel z ritma ter prvi krog prihajal k sebi in opazoval vozne linije. Prvi krog sem zaključil na 9. mestu in naslednje kroge odpeljal v svojem tempu, kar je na koncu zadostovalo za končno 9. mesto."

Ana Podpečan, Calcit Bike Team, zmagovalka dirke veterank: "Meni je bilo všeč, ker je bila dirka zelo nenavadna. Ko leti in si sproščen in te ni več strah, samo uživaš. Večino je bilo treba preteči, kar pa se je dalo zvozit, pa je bilo podobno vožnji po ledu. Nekaj časa me je lovila Italijanka, ki pa ni zdržala tempa v klanec, druga pa je ostala nekoliko za nama."

Mihael Štajnar, Calcit Bike Team, 9. mesto med mlajšimi člani: "Pred domačo dirko sem se počutil super. Tudi štart mi je uspel dobro. Kmalu po štartu pa mi je na eni korenini spodrsnilo in kolo mi je padlo direkt na bremzo, ki se je takrat polomila. Potem pa sem do konca peljal le klance in nekaj spustov, ostale spuste pa sem moral peš."