728 x 90

IMAMO SEDEM DRŽAVNIH PRVAKOV V KRATKEM KROSU!

img

V Domžalah so se gorski kolesarji pomerili za naslove državnih prvakov v kratkem krosu. Naslove je osvojilo sedem članov kamniškega Calcit Bike Teama, in sicer Anamarija Kosec, Jakob Krapež, Tajda Šoštarko, Jaka Tominšek, Nik Golob, Jure Belak in Rok Naglič.

 

Jan Valentinčič in Neža Šekoranja sta bila druga v kategoriji do 7 let. Hana Bele Grkman je dirko v konkurenci do 9 let končala na tretjem mestu.

 

Anamarija Kosec je osvojila naslov med tekmovalkami do 11 let, Jakob Krapež je bil najboljši med tekmovalci do 13 let, v isti starostni konkurenci med tekmovalkami je bila prva Tajda Šoštarko. Jaka Tominšek je premagal vse tekmece na dirki do 15 let.

 

Kaja Krapež je bila tretja v konkurenci U15. Nik Golob je na dirki U17 prvi prečkal ciljno črto, družbo na zmagovalnem odru mu je delal Gašper Štajnar. »Proga je imela dober oprijem in sem z vožnjo kar zadovoljen. Bila mi je všeč, na spustih prav tako nisem imel težav. Edino Filip Utranker mi je dihal za ovratnik, zato sem bil kar malo živčen,« je dejal Golob.

 

Na dirki do 19 let sta bila na zmagovalnih stopničkah dva Calcitovca, drugi je bil Ambrož Vovk, tretji pa Vid Brezar.

 

V elitni moški konkurenci je zlato medaljo in majico slovenskega prvaka domov odnesel Rok Naglič. Matic Kranjec Žagar je bil četrti, Blaž Žle šesti, Gal Pavlič osmi Anže Dolenšek deseti in Tilen Jagodič 11.

 

»Z dirko sem zadovoljen. Od štarta sem takoj želel na prvo pozicijo in to sem tudi naredil. Nato sem prve tri kroge šel res na polno, naredil razliko ter nato nekoliko upočasnil. In z razliko pripeljal do zmage. Glede na letošnjo sezono je to zame super dirka in končno se vrača tudi forma,« je bil po zmagi zadovoljen Naglič.

 

V elitni ženski konkurenci je Maruša Naglič osvojila bron, sedmi Calcitov naslov pa je osvojil Jure Belak, ki je postal državni prvak med masterji 1.

 

Foto: prijavim.se