728 x 90

Eden najbolj aktivnih vikendov prinesel kup vrhunskih rezultatov

img

Minuli konec tedna je bila za gorske kolesarje kamniškega Calcit Bike Teama znova zelo pester, saj so dirkali v različnih disciplinah, v vseh pa dosegli odlične rezultate. Aktivni so bili v Franciji, na Madžarskem, na Hrvaškem in v Sloveniji, povsod pa so dosegli odlične rezultate.

 

Ambrož Vovk se je udeležil dirke Junior series v francoskem Levensu in v močni mednarodni konkurenci zasedel 30. mesto. »Proga je bila zelo zahtevna, dirko je popestril dež. Startalo nas je 95. Že v prvem krogu so se naredile velike razlike. S solidnim 30. mestom sem zadovoljen,« je povedal.

 

Rok in Maruša Naglič sta dirkala na Madžarskem, na mednarodni dirki UCI C2 v Nagykanizsi. Oba sta zasedla četrto mesto, Rok v moški elite konkurenci, Maruša v ženski elite.

 

»Dirka je bila dobra, še vedno mi manjka par wattov do priključka s prvimi. Vendar se z dirke v dirko počutim boljše in če bo šlo tako naprej, bo super. Trenutno imam en vikend prosto, potem pa še 7 dirk v Grčiji,« se je na dirko in prihajajoče preizkušnje ozrl Rok.

 

»Na ogledu proge je bilo sonce, torej suha proga, na dan dirke pa je začelo deževati in situacija je bila kar drugačna. Dala sem vse od sebe, so bile pa razmere neugodne in nisem in nisem ujela pravega ritma. Noge so in upam da ‘formo’ prenesem v zadnji del sezone na dirke v Grčiji,« pa je povedala Maruša.

 

Kočevje je bilo prizorišče dirke slovenskega pokala SloXcup Urbani XC Kočevje. Kar devet Calcitovcev je končalo med prvimi tremi v svoji kategoriji!

 

Neža Šekoranja je bila najboljša med deklicami do 7 let, Leon Kemperl je osvojil drugo mesto v U9, Hana Bele Grkman pa tretje mesto v U9. Anamarija Kosec je suvereno zmagala med tekmovalkami do 11 let. Tajda Šoštarko je zmagala v konkurenci do 13 let, v isti starostni kategoriji je Jaka Tominšek zasedel drugo mesto. Na dirki do 15 let je bila druga Ana Inkret in tretja Zoja Ravnikar Bolčina. Gašper Štajnar je slavil med tekmovalci do 17 let.

 

Maj Babačič in Matej Osolin sta bila odlična na dirki slovenskega pokala v spustu na Sljemenu na Hrvaškem. Maj je zmagal v kategoriji do 17 let in osvojil pokalni naslov, Matej pa je bil drugi prav tako v kategoriji U17. Aljaž Šav je v konkurenci do 15 let zasedel peto mesto.

 

»Ta vikend sem se udeležil še zadnje letošnje tekme za Unior Downhill Cup, ki je bila na Hrvaškem, DH Sljeme. Kljub slabi vremenski napovedi in jutranjem dežju se je proga do tekme posušila, vreme pa je tudi zdržalo. Proga je bila hitra in na tekmi že zelo zvožena. Kvalifikacije sem zvozil kot najhitrejši v svoji kategoriji in tudi v finalu sem obdržal prvo mesto. Zelo sem vesel za zmago, saj sem tako še povečal prednost v skupnem seštevku. Sezono končujem kot pokalni prvak v U17 kategoriji,« je bil zadovoljen Babačič.

 

»Danes sem se udeležil moje prve dirke v spustu. Čeprav je bilo vreme zjutraj slabo se je zvedrilo in proga ni bila zelo mokra. Proga je bila kratka in super za peljat. Odpeljal sem zelo dobro in osvojil 2. mesto.