728 x 90

Dobri trije tedni do 25. Kamniškega krosa

img

Še dobri trije tedni nas ločijo do jubilejnega, 25. Kamniškega krosa za gorske kolesarje, ki bo letos štel tako za točke slovenskega pokala SloXcup kot za lestvico Mednarodne kolesarske zveze UCI (kategorija dirke UCI C.1). Start in cilj bosta 21. maja 2023 tradicionalno v središču Kamnika na Glavnem trgu.

 

Kamniški kros bo potekal po ustaljeni trasi - po starem mestnem jedru, čez Žale in Zaprice. Najmlajši kategoriji do 7 in 9 let bosta dirkali le v središču Kamnika. Člani organizatorja, kamniškega Calcit Bike Teama, progo že urejajo in utrjujejo, da bo varna za vse tekmovalce.

 

Kamniški kros je v preteklosti privabil številne odlične gorske kolesarje iz tujine, na seznamu zmagovalcev so tako italijanski zvezdniki Luca Braidot, Nadir Colledani in Eva Lechner, Ukrajinka Jana Belomojna, med slovenskimi tekmovalci pa najuspešnejši gorski kolesarki Tanja Žakelj in Blaža Pintarič.

 

Za kategorije od U7 do U13 bo pripravljen poligon, ob tem pa se bodo mladi upi pomerili tudi na dirki v dopoldanskem času. Prvi vrhunec dneva se bo začel ob 12. uri s starti v kategorijah ženske elite in U23 ter U19, U17, veterani in amaterji. Ob 14. uri se bodo na progo podali še moški elite in U23, U19 ter U17. Predvidoma ob 16. uri bo podelitev nagrad najboljšim.

 

Lanski 24. Kamniški kros je minil v rekordni udeležbi skoraj 350 tekmovalcev iz 77 ekip iz 13 držav, tudi nam oddaljene Nove Zelandije, Avstralije ter Mehike. Želja organizatorjev je, da se tudi letošnje dirke udeleži toliko tekmovalcev.

 

V klubu si želimo bučne podpore za vse tekmovalce, zato vabljeni ob progo. Ustvarimo skupaj vzdušje, ki si ga gorski kolesarji zaslužijo!

 

Več informacij:

Spletna stran kluba - https://calcit-bike.com/

Razpis - https://prijavim.se/uploads/razpisi/4622_invitation.pdf

Spletna stran dirke - http://xc-kamnik.calcit-bike.com/index.html