728 x 90

Babačič drugi in Šav 18. na Kopah, Vovk 49. v Baslu

img

Obetavni gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama Ambrož Vovk, Maj Babačič in Aljaž Šav so se minuli konec tedna udeležili dirk v dveh različnih disciplinah. Vovk je na tekmi švicarskega pokala kategorije HC v Baslu osvojil 49. mesto v močni konkurenci v olimpijskem krosu, Babačič pa je bil drugi na dirki slovenskega in avstrijskega pokala v spustu na Kopah. Aljaž Šav je prav tako na Kopah bil 18. med tekmovalci do 15 let.

Švicarski Basel je gostil dirko mladincev najvišje kategorije junior series, ki je teden dni pred svetovnim prvenstvo privabila praktično vse neevropske reprezentance. S starta se je pognalo 122 tekmovalcev iz 25 držav, Ambrož Vovk pa je z 49. mestom in solidnim zaostankom dosegel dobro uvrstitev v tako močni konkurenci.

»Krog je imel veliko ravnine in samo en strm vzpon, kar mi ni ustrezalo. Presenetljivo veliko tekmovalcev sem prehiteval na vzponu, so bili pa mnogi zelo močni na ravnini. Startal sem 72. in si privozil 49. mesto od 122 tekmovalcev. Hvala Calcitu, da mi je omogočil nastop na eni od najmočnejših dirk letošnje sezone,« je pokomentiral Vovk.

Medtem sta Babačič in Šav dirkala na Kopah, kjer je bila dirka slovenskega pokala Unior Downhill Cup, hkrati pa je tekma štela za avstrijski pokal.

"Ta vikend sem se udeležil 3. tekme Unior Downhill Cup, ki je bila na Kopah. Štela se je za slovenski in tudi avstrijski državni pokal, zato je bilo mnogo avstrijskih tekmovalcev, ki so močna konkurenca. Progo bi primerjal z enduro progo, precej suha in položna.  V soboto sem se na treningu dobro pripravil, kar je pripomoglo k dobri uvrstitvi na kvalifikacijah, kot najboljši Slovenec sem si skupaj z Avstrijcem delil drugo mesto. Med finalno vožnjo sem popravil manjše napake in izboljšal kvalifikacijski čas in ostal, sam, na drugem mestu. Z rezultatom sem zelo zadovoljen,« je povedal Babačič.