728 x 90

Ana in Maj na zmagovalnih stopničkah v Mežici

img

Mežica na Koroškem je bila prizorišče tretje dirke domače serije SloEnduru za gorske kolesarje v disciplini enduro. Dva člana kamniškega Calcit Bike Teama sta preizkušnjo končala na zmagovalnih stopničkah.

Ana Inkret je med tekmovalkami do 17 let osvojila drugo mesto, Maj Babačič je bil tretji v konkurenci do 19 let.

»Današnja tekma je bila zelo zanimiva, predvsem blatna in mokra. Imeli smo 3 etape. Vse etape sem odpeljala brez padcev. Sem se pa kar malo lovila, saj so bile zaradi obilice dežja etape zelo blatne in spolzke, hkrati pa tudi zabavne. Take razmere so mi všeč, ker so drugačne in le tako pridobim nove izkušnje za naslednje tekme. Ta tekma bi bila v suhih razmerah zelo dobra. Če potegnem črto, sem zelo zadovoljna s svojim rezultatom. V takih deževnih in blatnih razmerah kolesarji res pokažemo, kaj zmoremo in da ne odnehamo. Se borimo do konca,« je bila izčrpna Inkret.

»Tretja tekma za pokal SloEnduro je potekala nad Mežico. Sobotni trening se je začel precej sončno in suho, proti koncu treninga pa je začelo deževati, tako smo dobili precej dober občutek kako bo izgledala tekma. Na dan tekme je čez cel dan padal dež. Proge so bile precej mokre. Imel sem 4 etape, najbolj mi je bila všeč četrta, katera je bila tudi najdaljša. Dežne razmere so mi na sploh pisane na kožo. Kljub temu, da sem naredil par večjih napak sem končal na tretjem mestu,« je bil zadovoljen Babačič.

Miha Spruk je bil peti v kategoriji master 1, Matej Osolin šesti med tekmovalci do 17 let, Tristan Petrušić je bil 33. Aljaž Šav je bil 13. v U15 in Miha Mihelič 19.