728 x 90

Uspešna tudi enduro sekcija

img

Gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama so bili v zadnjih dneh aktivni tudi v enduru. Miha Spruk, Tina Perše in Maj Babačič so minuli konec tedna dirkali na dirki na Kopah, ki je bila druga drika serije Sloenduro 4fun. Tina je vknjižila zmago, Miha je bil peti in Maj šesti.

Kot je sporočil Miha Spruk, vodja Calcitove ekipe v enduru, sta bili na Kopah dve različni progi, ena je bila speljana po naravni enoslednici "singli", druga pa po "flow trailu", vsako progo so tekmovalci odpeljali dvakrat. "Maj je bil v svoji kategoriji 6., Tina je vknjižila še eno zmago, sam pa sem v svoji kategoriji zasedel 5. mesto, v skupem seštevku je to pomenilo za Tino 48. in zame 40. mesto," je zapisal Spruk.

Spruk se je avgusta udeležil dirke s skupinskim startom iz Matajurja. "Gre za dirko, ki sodi v kategorijo sloenduro 4fun. Zaradi napake v kvalifikacijah sem zasedel 45. mesto, zato sem startal iz ozadja, med samo tekmo pa se mi je uspelo prebiti do skupno 19. mesta, 7. v svoji kategoriji (m1+m2). Težek spust in visoke temperature so nas zelo namučili," je pojasnil.  

Konec tedna bo dirka v Kočevju, ki bi štela za naslove državnih prvakov.