728 x 90

Trije Calcitovci sezono začeli na maratonu v Italiji

img

Minuli konec tedna je bil v Italiji že tradicionalen maraton Lanaro Gran Fondo, med udeleženci pa so bili tudi trije gorski kolesarji Calcit Bike Teama. Na 33-kilometrski trasi se je izkazal Blaž Žle, ki je bil prvi v svoji kategoriji, absolutno je končal na šestem mestu.

"Prva dirka sezone je bila končana na 6. mestu. Štartal sem z malo rezerve, saj nisem poznal terena. Kmalu sem izpustil prvo skupino in šel v svojem tempu do konca. Proga je bila zelo zanimiva in hitra. Predvsem je bilo veliko kamenja in me je kar naprej treslo. Drugače super dirka s težkim zaključkom in predvsem z veliko zabave. Konkurenca je bila, saj so bile vse kategorije združene," je o otvoritvi kolesarske sezone povedal Žle.

Mihael Štajnar je dobro startal, bil je v vodilni skupini skupaj z Gregorjem Sikoškom, a sta vmes zašla in izgubila dragocen čas. Štajnar je na koncu osvojil 26. mesto.

"Pred dirko sem se počutil zelo dobro. Tudi od štarta sem brez težav držal stik z vodilnim. Po 20. min smo prišli do prvega tehničnega klanca, kjer sem bil na 5. poziciji. Potem sem vozil v vodilni skupini. Zelo je bilo težko držati stik z njimi, saj so bili vsi domačini in so traso že poznali. Nato so na en klanec skočili in sem jih moral spustiti. Potem pa sem na spustu poskušal ujeti skupino nazaj, vendar sva skupaj s Sikoškom sva zgrešila traso in naredila dodatne 3 km. Tu sem zapravil dobro uvrstitev, tako da sem bil na koncu razočaran. Ampak vseeno začetek je bil pa zelo soliden," je razložil Štajnar.

Tretji član Calcita na dirki Matic Kranjec Žagar je prikolesaril do 18. mesta. "Začel sam kar dobro in počutil sem se super. Na dveh tretjinah dirke sem zelo padel in izgubil stik z svojo skupino. Po padcu je šlo le še navzdol in nisem več mogel iti na polno. Drugače pa sem z dirkanjem do padca zadovoljen," je dejal.