728 x 90

Sezona 2018 skozi oči Simona Erjavca

img

Simon Erjavec je vodja kolesarske šole kamniškega Calcit Bike Teama, sezona 2018 pa je bila zanj prva polna v tej vlogi. Za konec tekmovalne sezone je pokomentiral številne dirke in uspehe, priprave, kolesarsko šolo in načrte za naprej.

O sezoni 2018:

"Za nami je izredno uspešna sezona, tako za mlade, kot tudi starejše člane kluba. Na slovenskih tleh smo nastopali na vseh dirkah slovenskega pokala v krosu, državnem prvenstvu v krosu in vzponu ter na nekaj maratonih. V tujini smo se udeležili kar nekaj zelo močnih in tradicionalnih dirk v Avstriji in Italiji ter na Hrvaškem. Odšli smo tudi na tri svetovne pokale v Nemčijo in Italijo in na Češko. Poleg tega je bil Calcit prisoten tudi na evropskih prvenstvih mladih, mladincev in mlajših članov ter na svetovnem prvenstvu v Lenzerheidu."

O rezultatih:

"Povsod so naši kolesarji dosegali odlične rezultate. Postali smo zmagovalci v skupnem seštevku slovenskega pokala in bili drugi v seštevku pokala mladih. Imamo odličen podmladek, ki bo tudi v prihodnje poskrbel za doseganje dobrih rezultatov. Pri članih velja izpostaviti Boštjana Hribovška, Grego Krajnca in Roka Nagliča, zadnji je letos dosegel najboljšo uvrstitev 16. mesto na svetovnem pokalu na Češkem in 10. mesto na EP v Statteggu. Grega Krajnc se vrača v staro formo in tudi rezultati se dvigujejo. Boštjan je vedno boljši maratonec in letos se je udeležil tudi izjemno zahtevne etapne dirke Transalp v paru z Petrom Rodetom, kjer sta dosegla odlično 15. mesto.

Na evropskem prvenstvu mladih v Aosti so se v sklopu slovenske reprezentance kalili Blaž Žle in Matic Kranjec Žagar med mladinci ter Ambrož Vovk in Hana Kranjec Žagar med dečki oziroma deklicami. Prav vsi so pokazali, iz kakšnega testa so in dosegli odlične rezultate. Hana je dosegla 5. mesto in ji do odra za zmagovalce ni zmanjkalo veliko. Če poudarim to, da je bila prva od mlajših letnikov in da je startala iz ozadja, je to zares odličen rezultat. Ambrož Vovk, ki je prav tako mlajši v kategoriji, je dosegel izvrstno 25. mesto. Pri fantih je to še toliko težje, saj se močno pozna razvitost nekaterih fantov. Tudi Ambrož je startal povsem iz ozadja in se prebil v ospredje s svojo trmo in odličnim tehničnim znanjem.

Blaž Žle je dosegel 14. mesto med mladinci, Matic pa 67. mesto. Oba sta sicer pričakovala več, vendar je bilo to v danih pogojih maksimalno, kar smo lahko iztržili. Včasih žal ne gre vse po planih, vendar sta fanta pokazala svojo borbenost in vztrajnost in se nista predala do ciljne črte.

Na evropskem prvenstvu za mladince je nastopil Mihael Štajnar in dosegel 68. mesto v izredno močni in veliki konkurenci. Za Mihaela je to odličen rezultat, saj se je v gorsko kolesarstvo spustil precej pozno in se nekaterih stvari uči še sproti. Kaže velik napredek, predvsem pa živi za kolesarstvo v polnem pomenu besede."

O pripravah in državnem prvenstvu:

Letos smo bili na skupnih pripravah na Debelem Rtiču ter na poletnih pripravah za mlade kolesarje na Koroškem, kjer smo naredili bazo pred letošnjim državnim prvenstvom na Krvavcu in mislim, da so dobri rezultati tudi odraz tega. Namreč na DP smo osvojili 7 državnih naslovov, na stopničkah pa je stalo kar 16 naših kolesarjev. To je precej velika številka.

O kolesarski šoli:

"Število mladih in najmlajših kolesarjev v kolesarski šoli se je še povečalo in doseglo številko 65. Pri mlajših je poudarek na zabavi in druženju ter učenju tehnike na gorskem kolesu, postopoma pa jih usmerjamo tudi v tekmovanja, če imajo za to željo. V proces treninga in tekmovanj jih usmerimo v kategoriji U15. Razširili smo trenerske vrste in začeli z internimi trenerskimi delavnicami na področju tehnik gorskega kolesarstva. Cilj mi je, da izobrazimo mlade trenerje in da se ves čas učimo ter napredujemo, ker samo tako bodo napredovali tudi otroci."

O ciljih za sezono 2019:

"Ne upam napovedovati prihodnje sezone, vendar upam pa, da rastemo kot klub še naprej, pridobimo še kakšnega trenerja in vzgojimo nove odlične kolesarje in nadaljujemo z uspehi na vseh področjih." Čestitke vsem za ves vložen trud, energijo in dosežene rezultate in napredke. Vsem želim obilico energije in sreče v prihajajoči sezoni."