728 x 90

Še pet dni do 22. kamniškega krosa

img

Še pet dni je do 22. kamniškega krosa za gorske kolesarje v krosue, mednarodne dirke prve kategorije ter dirke za slovenski pokal SloXcup. Organizatorji iz kamniškega Calcit Bike Teama pridno skrbijo, da bo v nedeljo, 12. maja, vse nared za vrhunsko dirkanje.

 

Nekaj skrbi povzroča le slabo vreme v zadnjih dneh, a so izkušeni organizatorji pripravljeni na vse. V torek in sredo bodo na progi potekala še zadnje večja dela, konec tedna sledi še označevanje krogov in prostorov za dirko.

 

Letošnji gorsko kolesarski spektakel se za razliko od lani začne eno uro prej, ob 9. uri zjutraj z dirkami za mlade. Proge za kategorije U7 in U9 bode enake kot lani, start in cilj bosta na Žalah. Nova bo proga oziroma krog za kategorijo U11, U13 in U15 bosta tekmovali na isti progi kot lani, le da bo tokrat start in cilj v centru in ne na Žalah. V primeru dežja se dirka U13 seli na progo U11 in U15 na progo U13. Velik krog za U17 in ostale kategorije ostaja enak kot lani.

Dirke začnemo za U11, U13 in U15, nadaljujemo na Žalah z U7 in U9. Nato ob 12.00 sledi veliki krog za ženske U17, U19, U23 in elite ter amaterje in veterane ter ob 14.00 za moške U17, U19, U23 in elite.

 

Start in cilj najprestižnejših dirk za člane in članice bosta tradicionalno v centru Kamnika na Glavnem trgu, kjer bo ob 16. uri tudi podelitev nagrad najboljšim, 15 minut pred tem pa organizatorji Calcit Bike Team pripravlja še vsakoletni spektakel - dirko poganjalčkov.

 

Seznam nastopajočih se vsak dan polni, na startu pričakujemo vse najboljše slovenske tekmovalce in tekmovalke ter tudi nekaj mednarodno uveljavljenih gorskih kolesarjev in kolesark. Na seznamu prijavljenih je najboljša Slovenka zadnjih let Tanja Žakelj, obetavna Italijanka Marika Tovo ter njena izkušena rojakinja Eva Lechner, že dobitnica medalj na evropskih in svetovnih prvenstvih, pa lanskoletni zmagovalec kamniškega krosa Italijan Nadir Colledani, njegova rojaka in stara znanca kamniških dirk dvojčka Daniele in Luca Braidot (Luca je evropski podprvak in trenutno sedmi gorski kolesar sveta), odlični Francoz Stephane Tempier in drugi.

 

Manjkali ne bodo gorski kolesarji domačega kluba Calcit Bike Teama, za katere je kamniški kros eden od vrhuncev sezone. Med njimi se največ pričakuje od Roka Nagliča, najboljšega Slovenca zadnjih let, ki pridno in uspešno zbira točke za olimpijske igre v Tokiu 2020. Dobro formo iz zadnjih tednov bodo skušali pred domačimi gledalci pokazati tudi preostali člani A ekipe Boštjan Hribovšek, Grega Krajnc, Jure Belak, Mihael Štajnar in Tilen Jagodič, kot tudi vse preostali člani, ki si bodo nadeli dres z napisom Calcit Bike Team.

 

Spletna stran: http://calcit-bike.com/

Spletna stran dirke: http://xc-kamnik.calcit-bike.com/index.html

Facebook: https://www.facebook.com/calcitbike/

Instagram: https://www.instagram.com/calcit_bike_team/