728 x 90

Še dobra dva tedna do 22. kamniškega krosa

img

Nezadržno se bliža 22. kamniški kros za gorske kolesarje v krosu, mednarodna dirka prve kategorije ter dirka za slovenski pokal SloXcup. Dirka bo letos v nedeljo, 12. maja. Start in cilj bosta tradicionalno v centru Kamnika na Glavnem trgu, kjer bo ob 16. uri tudi podelitev nagrad najboljšim, 15 minut pred tem pa organizatorji Calcit Bike Team pripravlja še vsakoletni spektakel - dirko poganjalčkov.

 

Seznam nastopajočih se vsak dan polni, na startu pričakujemo vse najboljše slovenske tekmovalce in tekmovalke ter tudi nekaj mednarodno uveljavljenih gorskih kolesarjev in kolesark. Udeležbo je potrdila najboljša Slovenka zadnjih let Tanja Žakelj, pa lanskoletni zmagovalec kamniškega krosa Italijan Nadir Colledani, njegova rojaka in stara znanca kamniških dirk dvojčka Daniele in Luca Braidot (Luca je evropski podprvak in trenutno sedmi gorski kolesar sveta), odlični Francoz Stephane Tempier in drugi.

 

Manjkali ne bodo gorski kolesarji domačega kluba Calcit Bike Teama, organizatorja gorsko kolesarskega spektakla, za katere je kamniški kros eden od vrhuncev sezone. Med njimi se največ pričakuje od Roka Nagliča, najboljšega Slovenca zadnjih let, ki pridno in uspešno zbira točke za olimpijske igre v Tokiu 2020. Dobro formo iz zadnjih tednov bodo skušali pred domačimi gledalci pokazati tudi preostali člani A ekipe Boštjan Hribovšek, Grega Krajnc, Jure Belak, Mihael Štajnar in Tilen Jagodič, kot tudi vse preostali člani, ki si bodo nadeli dres z napisom Calcit Bike Team.

 

Dirkanje se bo začelo ob 9. uri z dirkami mladih. Ob 12. uri se bodo s starta pognale elite članice, mlajše članice, mladinke in amaterji. Ob 14. uri sledijo še dirke članov elite, mlajših članov in mladincev, zatem pa dirka poganjalčkov in slovesna razglasitev.

 

Prav tako pa vas vabimo, da nas spremljate na družbenih omrežjih ter spletni strani, kjer bomo v dneh do dirke razkrili še številne informacije in zanimivosti.

 

Spletna stran: http://calcit-bike.com/

Spletna stran dirke: http://xc-kamnik.calcit-bike.com/index.html

Facebook: https://www.facebook.com/calcitbike/

Instagram: https://www.instagram.com/calcit_bike_team/