728 x 90

Pričakovanja članov A ekipe pred začetkom sezone

img

V sezoni 2020 je kamniški gorsko kolesarski klub nekoliko prevetril A ekipo v olimpijskem krosu, v njej bodo najboljši in najbolj obetavni trije kolesarji. To so Rok Naglič, Blaž Žle in Matic Kranjec Žagar. Trojica ima visoke cilje, prav tako pa preostali člani, ki se bodo z njimi udeleževali nekaterih mednarodnih dirk, a bodo več časa posvečali družini, službi in prenašanju znanja na mlajše tekmovalce.

 

Tako se bosta med veterani letos preizkušala Boštjan Hribovšek in Jure Belak, Gregor Krajnc bo dirkal kolikor mu bo to dopuščal čas, a ima še vedno jasne cilje. Mihael Štajnar, ki je bil v zadnji sezoni med vidnejšimi člani Calcit Bike Teama, se bo preizkušal na cesti. Korak naprej v svoji karieri je odločena narediti tudi Maruša Knap, ki želi v ženski članski konkurenci še naprej nabirati izkušnje in se čim bolj približati tekmicam.

 

Rok Naglič je bil v lanski sezoni najboljši Slovenec na lestvici Mednarodne kolesarske zveze in najboljši Slovenec na mednarodnih ter domačih dirkah. Visoko cilja tudi letos.

 

»Glavni cilj sezone 2020 je evropsko prvenstvo v Gradcu. Temu primerno sem se letos odločil tudi za izbiro kolesa, ki je po treh sezonah zopet hardtail. Zelo veliko željo imam poseči po zmagi na C1 dirki ter se uvrstiti na svetovno prvenstvo v Albstadtu, kjer želim pokazati najboljše. Seveda se bom potrudil, da ubranim naslov državnega prvaka. Cilji so realni, vem, da sem sposoben dobrih rezultatov. V sezono grem zelo skoncentriran ter s kar nekaj novostmi pri treningu ter pripravi na dirke,« so želje in pričakovanja Nagliča.

 

Žle in Kranjec sta se v A ekipo prebila z dobrimi rezultati in trudom na treningih ter tekmah, predstavljata pa mladi val v Calcit Bike Teamu.

 

Žle je pred začetkom sezone povedal: »Želja je veliko. Upam, da bom lahko vse izpolnil. Želim si konstantnih rezultatov in da dvignem raven dirkanja. Od kluba si velikih sprememb ne želim, želim pa si, da se dogovarjamo skupaj za dirke, da bom s trenerjem lažje načrtoval treninge, želel bi si večje tehnične podpore na tekmah v tujini ter da se pogovarjamo.«

 

Kranjec Žagar pa pravi: »V letu 2020 imam željo, da bi dirkal na vseh dirkah, ki so v načrtu v okviru slovenske reprezentance. Glavni cilj pa je seveda državno in evropsko prvenstvo in nato morda tudi svetovno. Takrat naj bi nastopil vrhunec sezone.«

 

Večina članov Calcit Bike Teama je upala, da bo sezono 2020 odprla 1. marca na Kras kros maratonu, ki pa so ga prireditelji odpovedali zaradi zdravstvenih in etičnih razlogov ob pojavu koronavirusa.