728 x 90

Podelitev priznanj najboljšim športnikom Občine Kamnik

img

Gorski kolesarji Calcit Bike Teama Hana Kranjec Žagar, Blaž Žle, Mihael Štajnar, Rok Naglič in Bojan Kemperl so letošnji prejemniki nagrad Občine Kamnik in Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik za športne dosežke v letu 2018. Vsi so prejeli priznanja za športne dosežke.

Hana Kranjec Žagar je državna prvakinja v olimpijskem krosu in v MTB vzponu, pokalna SloXcup zmagovalka in skupna zmagovalka v ciklokrosu. Na EP mladih v gorskem kolesarstvu je v kategoriji U15 dosegla odlično peto mesto med 79 tekmovalkami.

Blaž Žle je državni podprvak v olimpijskem krosu in državni prvak v MTB vzponu. V skupni razvrstitvi pokala SloXcup v gorskem kolesarstvu je dosegel tretje mesto. Na EP mladih je kljub tehničnim težavam dosegel mesto v prvi tretjini tekmovalcev.

Mihael Štajnar je državni mladinski prvak v olimpijskem krosu in državni podprvak v MTB vzponu. V skupni razvrstitvi pokala SloXcup v gorskem kolesarstvu je dosegel tretje mesto, v ciklokros pokalu v elite kategoriji pa prvo mesto.

Rok Naglič je državni prvak v olimpijskem krosu. Na EP kategorije U23 je dosegel 10. mesto, na tekmi svetovnega pokala pa 17. mesto. Rok je tudi pokalni zmagovalec SloXcup tekmovanja v gorskem kolesarstvu.

Kemperl Bojan je državni podprvak v olimpijskem krosu v kategoriji veterani 3 in SloXcup pokalni zmagovalec v gorskem kolesarstvu.

Bojan Kemperl