728 x 90

Nova proga Kamniškega krosa

img

Le še slab mesec dni je do 21. Kamniškega krosa, ki ga 12. in 13. maja prireja kamniški gorsko kolesarski klub Calcit Bike Team. Gre za mednarodno dirko UCI C.1 za člane, mlajše člane in mladince. Letos bo Calcit Bike Team skupaj s Slovensko vojsko v sklopu Kamniškega krosa na novi progi gostil še Vojaško svetovno prvenstvo.

 

Za razliko od prejšnjih let bo dogodek dvodneven. V soboto bodo nastopile mlajše kategorije na dirkah za slovenski pokal SloXcup, v nedeljo pa člani, mlajši člani, mladinci, amaterji in veterani ter za konec še vojaki. Start in cilj sobotne tekme bo na Žalah, nedeljske pa na Glavnem trgu v središču Kamnika.

 

Druga novost se tiče proge. Ta v teh dneh doživlja skrbno načrtovano prenovo, za katero skrbijo člani Calcit Bike Teama in drugi podporniki. Polovica trase bo nova, zgradili so denimo nov most, postavili bodo še manjše objekte, poslovili pa so se od legendarnega spusta po skakalnici, kjer se je vsako leto zbralo ogromno navijačev. Vožnja po trasi še ni dovoljena, kogar pa bo vseeno premagala radovednost, gre na progo na lastno odgovornost in mora biti previden ter prednost prepustiti sprehajalcem. Na progi bodo dela potekala vsaj do konca aprila.

Potekajo tudi zadnja usklajevanja okrog zapor ulic in cest po Kamniku, kjer bo potekala dirka. Prireditelji prosijo vse meščane in navijače, da bodo upoštevali navodila redarjev in bodo v času prireditve, predvsem v nedeljo, strpni.

 

V prihodnjih dneh bomo objavili podrobnosti, ki se tičejo zapor cest in ulic, urnika tekmovanja, vojaškega prvenstva, tekmovalcev in proge.

 

Več informacij:

Spletna stran Calcit Bike Teama: http://calcit-bike.com/

Spletna stran XC Kamnik: http://xc-kamnik.calcit-bike.com/index.html

Facebook stran Calcit Bike Teama: https://www.facebook.com/calcitbike/

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1771118046528512/

Razpis: https://prijavim.se/uploads/razpisi/2315_invitation.pdf

Seznam prijavljenih: https://prijavim.se/calendar/checkings/2315/xco_kamnik_2018_uci_c1/

Predogled trase: https://www.youtube.com/watch?v=qSmdfns8U6U