728 x 90

Nov začetek sezone 2020 je pred vrati

img

Gorski kolesarji širom Slovenije nestrpno odštevajo dneve do novega začetka sezone, v kateri jim je številne načrte prekrižala epidemija koronavirusa. Dolge tedne brez dirk in vmes tudi brez pravih skupinskih treningov so člani kamniškega Calcit Bike Teama dobro izkoristili in se dobro pripravili na "drugi" začetek tekmovalnega leta. Da bodo na dirkah izstopali tudi po zunanjem videzu, so poskrbeli zvesti partnerji in pokrovitelji Calcit Bike Teama.

Kolesarska zveza Slovenije je medtem objavila nov koledar sezone 2020, ki se bo začela 5. julija z dirko XCO Črni Vrh, ki bo štela za točke slovenskega pokala SloXcup in tudi naslove državnih prvakov. Naslednja dirka bo 23. avgusta v Kočevju, ki bo edina nosila oznako UCI C.1, 6. septembra bo preizkušnja Črn Trn, 13. septembra sledi dirka na Hrvaškem v Samoboru. Četrtega oktobra bo dirka Energija, 24. oktobra pa še v Vrtojbi. Vmes bo 10. oktobra še državno prvenstvo v vzponu v Završnici.

V sezoni 2020 je kamniški gorsko kolesarski klub nekoliko prevetril A ekipo v olimpijskem krosu, v njej bodo najboljši in najbolj obetavni trije kolesarji. To so Rok Naglič, Blaž Žle in Matic Kranjec Žagar. Trojica je imela pred prvotnim začetkom sezone visoke cilje, ki pa jih je vmes morala prilagoditi, saj so številne dirke odpadle ali pa še nimajo novega datuma. Kot je zagotovil predsednik kluba Ciril Grkman, bo klub omogočil sredstva za dirke v tujini, na katere se bodo odpravili, se bodo dogovarjali sproti.

Po premoru zaradi koronavirusa so se pred dnevi znova zbrali člani A in B ekipe, trenerji ter vodstvo. Med drugim so naredili načrt za sezono in pozirali pred fotografskim objektivom z opremo, ki so jo zagotovili zvesti partnerji in sponzorji.