728 x 90

Med nagrajenci občine Kamnik tudi Calcit Bike Team

img

V domu kulture Kamnik so v torek razglasili naj športnike Občine Kamnik za leto 2019. Med prejemniki nagrad so bili tudi gorski kolesarji Calcit Bike Teama. Predsednik kluba Ciril Grkman – Cufi je dobil bronasto priznanje za požrtvovalno delo v športu, Rok Naglič je dobil priznanje v konkurenci članov, Blaž Žle med mladinci, Hana Kranjec Žagar in Ambrož Vovk pa v kategoriji dečki in deklice do 15 let.

 

Dečki in deklice do 15 let:

Hana Kranjec Žagar

Hana je državna prvakinja v olimpijskem krosu in serijska pokalna zmagovalka, saj je zmagala na vseh tekmah, na katerih je nastopila. Na EP je dosegla odlično sedmo mesto med 91 tekmovalkami in s tem pridobila kategorizacijo perspektivnega razreda.

Ambrož Vovk

Ambrož je dosegel tretje mesto na DP in v pokalni razvrstitvi. Že drugo leto zapoed se je odlično boril na EP, kjer je med 160 tekmovalci osvojil 15. mesto, ki mu je prineslo kategorizacijo mladinskega razreda.

 

Mladinci in mladinke:

Blaž Žle

Blaž je državni prvak v vzponu z gorskimi kolesi in tretji v pokalni razvrstitvi olimpijskega krosa. Je tudi stalni član mladinske reprezentance Slovenije s kategorizacijo perspektivnega razreda.

 

Člani

Rok Naglič

Rok je absolutni državni prvak v olimpijskem krosu in pokalni zmagovalec med 37 tekmovalci. Na EP je dosegel 46. mesto. Rok je stalni član reprezentance in ima kategorizacijo državnega razreda.

 

Bronasto priznanje za požrtvovalno delo v športu (20 let predsednik KD Calct Kamnik)

Ciril Grkman

Ciril Grkman - Cufi je predsednik Kolesarskega društva Calcit Kamnik že od njegove ustanovitve leta 2000, tako da letos obeležuje 20 let predsedovanja v klubu. Je znan športni delavec v Kamniku, ki se je v preteklosti lotil različnih športnih prireditev, med katerimi je tudi tek na Kamniško sedlo v sodelovanju s Slovensko vojsko. Prevladujejo pa seveda kolesarske prireditve, kjer se je Ciril ustalil. Postal je gonilna sila gorsko kolesarskega kluba s komercialnim imenom Calcit bike team, ki je prerasel v največji in tudi najuspešnejši gorsko kolesarski klub v Sloveniji. Danes ima klub nekaj manj kot 150 članov, od tega polovico otrok, za katere skrbi preko 10 trenerjev. Ravno na to, še komaj obvladljivo število otrok, smo najbolj ponosni.

Ciril pa ni samo predsednik kluba, ampak tudi sposoben menedžer, ki je priskrbel velikega in kup malih sponzorjev, ki omogočajo klubu nemoteno delo. Je "lovec na glave" in opreza za razpoložljivimi trenerji v širši okolici. Kamnik se lahko pohvali z enim od prvih pump trackov v Sloveniji, ravno po zaslugi Cirila. Ko se bliža znameniti mednarodni Kamniški kros, Ciril še vedno med prvimi prime za lopato, samokolnico in grablje ter se loti urejanja proge. Volja do dela, jasna navodila, številni humorni vložki in čut za pravičnost so magnet, ki privlači ljudi in s katerimi lahko Ciril opravi tudi "nemogoče" naloge. Tako je Kamnik pred dvemi leti uspešno hkrati gostil svetovno vojaško prvenstvo v gorskem kolesarstvu in mednarodno dirko.

Ciril je svojemu delu v klubu predan do konca, nešteto ur vsako leto porabi za pridobivanje dovoljenj in urejanje dokumentacije, za kolesarsko opremo od čevljev, nogavic, bund, kap, čelad, zimskih in letnih dresov, koles, klubskega kombija in še bi lahko naštevali. Mladim in tudi manj mladim daje vzgled in jih po potrebi usmerja in vzgaja iz polne košare modrosti in življenjskih izkušenj.

Ciril vse to in še mnogo več počne prostovoljno in z nalezljivim nasmeškom na obrazu. Lahko smo ponosni, da imamo Cirila med sabo in mu želimo, da še vztraja med nami sedaj, ko nam je najlepše.