728 x 90

Kaj lahko počnem doma?

img

Pozdravljeni mladi Calcitovci.

 

Življenje je polno presenečenj, padcev in vzponov. Nas druži šport, in to ne navaden šport, ampak šport, ki je povezan z bivanjem v naravi, z odrekanjem, padci, spoznavanjem samega sebe, moštvenim duhom in prijateljstvom. Vse to nas krepi in oblikuje v trdne osebnosti. Skupaj smo bili na pripravah na Debelem Rtiču in se imeli lepo, kaj lepo, izjemno, »vrhunsko«. Bili smo kot ena ogromna družina.

 

In prišel je čas, ko moramo stisniti zobe, se ozreti vase in si pomagati.

 

Verjamemo, da ste v teh trenutkih pogumni, ker ste vedno pogumni na kolesu. Včasih nas je malo strah. Spomnite se spusta, pred katerim se ustavimo, ga previdno pogledamo, ocenimo, gremo čez peš, potem se prvič počasi spustimo s trdimi nogami in rokami. In s številnimi ponovitvami nam postane domač, postane del igre, imamo ga radi … Kolikokrat komu od nas ne gre. Pač slab dan, smo zaljubljeni, imamo težke noge … takrat ste se vedno izkazali. Večkrat ste pogledali nazaj, zmanjšali tempo, počakali, pomagali potegniti v klanec, spodbujali na dropu …

 

V naravi vedno za najhujšo nevihto, strelami in nalivom posije rumeno sonce in dan se prebudi umit s prečudovitim razgledom. Vse to daje optimizem.

 

Kaj kmalu bo prišel čas, ko se bomo ponovno srečali na kolesu, in da nam bo takrat lažje, smo za vas pripravili nekaj vaj in nasvetov, kaj lahko počnete doma.

 

Izberite toliko, da se boste zadihali in prepotili. Seveda lahko za vzdrževanje svoje telesne kondicije in moči mišic skrbite z drugačnimi vajami. Med dejavnostmi pijte vodo po požirkih, stanovanje imejte prezračeno, če je možno vadite zunaj, vendar ne skupaj z vrstniki.

 

Ostanite zdravi, če pa potrebujete kakšen nasvet ali pogovor, pa smo vam na voljo tudi na e-pošti ali telefonu.

 

Trenerji Calcit Bike Team

 

 

Tecite 5 minut po stopnicah gor in dol. Tecite na mestu visoki skiping, nizki skiping, izmenjaje (2 minuti)

Preskakujte kolebnico: naprej, nazaj, z vmesnim poskokom in brez, s križanjem rok, po eni nogi …

Stopajte na stol in sestopajte z njega (2 minuti)

Premagujte ovire v stanovanju po vseh štirih naprej in nazaj. Teža mora biti na dlaneh, pogled usmerjen naprej ali med nogami, spomnite se na delo v telovadnici.

Držite plank na komolcih in konicah prstov na nogi. (1 minuta)

1 minuta stabilna drža trupa – kot pri trebušnjakih, le da dvignete zgornji del telesa in ga držite. Ne delate trebušnjakov. Pazite, da imate ledveni del hrbta pritisnjen ob tla. Ob dvigu izdihnite in držite trebušne mišice napete. Mislite nanje, kako so močne.

1 minuta vojaških poskokov.

1 minuta sonožnega poskakovanja čim višje.

1 minuto sonožno poskakujte na mestu, 1 minuto z nogami narazen in skupaj, 1 minuto naprej in nazaj sonožno preko zamišljene črte, 1 minuta levo in desno sonožno preko zamišljene črte.

Plešete lahko plese ob kanalu Just dance na YouTubu, kjer najdete veliko posnetkov z izvajanjem joge, aerobike.

Igrajte badminton.

Pojdite na sprehod, tecite v naravi.

 

Še ena zanimiva oblika vaj, ki jih lahko počnete skupaj z bratci in sestrami ali starši.