728 x 90

Calcit Bike Team zastopan tudi na dirkah v ZDA

img

Družina Starman se je dva tedna potepala po ZDA, Jaka in Gal pa sta vmes oblekla tudi dres Calcit Bike Teama in se preizkusila na ameriških dirkah. Udeležila sta se dve mednarodnih dirk v olimpijskem krosu.

Prva je potekala v bližini Los Angelesa, Bonelli Park XCO, UCI kategorije Hors Class, ki šteje za ameriški pokal US Cup. Druga dirka en teden kasneje pa je bila del največjega kolesarskega festivala v ZDA - Sea Otter Classic, ki že 28. leto poteka na področju dirkališča Laguna Seca ob mestu Moneterey v Kaliforniji.

V Bonelli parku je Jaka tekmoval v dveh kategorijah, prvi dan v najmočnejši Category 1, kjer je zasedel 16. mesto. Drugi dan je v Category 2 skozi dirko napredoval do prvega mesta, vendar mu je tehnična okvara preprečila zmago in je osvojil tretje mesto. Gal je v svoji kategoriji U15 zasedel drugo mesto.

Na XC dirki, ki je potekala med Sea Otter Classic festivalom, je Jaka v Category 1 zasedel 22. mesto, Gal pa je v izredno dolgi dirki dosegel 27. mesto med 52 tekmovalci v svoji kategoriji.